Povodom obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize 06. oktobra u 12:30 časova na Trgu Republike su se okupile osobe sa invaliditetom sa posledicama cerebralne paralize, članovi njihovih porodica i prijatelji. Sa simboličnih 970 zelenih balona, koji predstavljaju broj registrovanih članova sa cerebralnom paralizom u Beogradu, kao i kroz pripremljeni program javnost je upoznata sa izazovima sa kojima se osobe sa cerebralnom paralizom svakodnevno susreću.

U znak podrške i solidarnosti sa osobama sa posledicama cerebralne paralize, 06.10.2019, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u saradnji sa JKP ,,Javno osvetljenje”, treću godinu za redom, zelenom bojom svetleli su: Skupština Srbije, Most na Adi, Palata, Albanije i Fontana na Slaviji.
Akciju obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize u Beogradu su podržali i pomogli: JKP ,,Beogradska tvrđava”, Creveni krst Beograda, PS Stari grad, Zavod za zaštitu spomenika kulture i ostali.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, udruženje koje se od 1957. zalaže za prava i poboljšanje osoba sa cerebralnom paralizom, se kao partner Regionalne alijanse za cerebralnu paralizu uključio u globalni program obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize kroz akciju zajedničkog vežbanja na Trgu Republike u 13 časova pod nazivom ,,POKRENI SE KAO JEDAN”.