6.OKTOBAR SVETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Povodom obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize 06. oktobra u 12:30 časova na Trgu Republike su se okupile osobe sa invaliditetom sa posledicama cerebralne paralize, članovi njihovih porodica i prijatelji. Sa simboličnih 970 zelenih balona, koji predstavljaju broj registrovanih članova sa cerebralnom paralizom u Beogradu, kao i kroz pripremljeni program javnost je upoznata sa izazovima sa kojima se osobe sa cerebralnom paralizom svakodnevno susreću.

U znak podrške i solidarnosti sa osobama sa posledicama cerebralne paralize, 06.10.2019, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u saradnji sa JKP ,,Javno osvetljenje”, treću godinu za redom, zelenom bojom svetleli su: Skupština Srbije, Most na Adi, Palata, Albanije i Fontana na Slaviji.
Akciju obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize u Beogradu su podržali i pomogli: JKP ,,Beogradska tvrđava”, Creveni krst Beograda, PS Stari grad, Zavod za zaštitu spomenika kulture i ostali.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, udruženje koje se od 1957. zalaže za prava i poboljšanje osoba sa cerebralnom paralizom, se kao partner Regionalne alijanse za cerebralnu paralizu uključio u globalni program obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize kroz akciju zajedničkog vežbanja na Trgu Republike u 13 časova pod nazivom ,,POKRENI SE KAO JEDAN”.

LIDO 2019.

Društvo za CDP Zemun je u partnerstvu sa Savezom za CDP Beograda organizovalo u subotu 20.07.2019.godine od 10,00-17,00 č druženje za osobe sa posledicama cerebralne paralize. Oko 80 članova je uzelo učešće u ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji. U okviru aktivnosti organizovali smo roštiljijadu, izlet i takmičenje u bacanju potkovice.

Poseta Sloveniji 2019.godine

U periodu od 29.06.2019. do 06.07.2019. realizovana je poseta Sloveniji za osobe sa invaliditetom u RH ,, Vrtiče,, u udruženju SONČEK u Mariboru u cilju upoznavanja sa pozitivnom praksom produžene rehabilitacije, obuke za samostalan život, stanovanja uz podršku,kao i funkkcionisanjem dnevno-radnih centara za osobe sa cerebralnom paralizom.